Despre Biserica


 • MOTTO: Concurenta nu doarme


 • Despre Biserica

  Noi credem si marturisim ca, dupa Noul Testament, totalitatea credinciosilor, fara deosebire de rasa, nationalitate sau clasa sociala, di toate timpurile, din cer si de pe pamant, formeaza Biserica lui Hristos; Biserica Universala. Aceasta Biserica nu este o organizatie pamanteasca vizibila, ci este organismul viu, spiritual, al celor mantuiti, adica al celor ce au crezut in Hristos si au fost nascuti din nou.
  - Evr.12:23 “…Biserica celor intai nascuti, care sunt in ceruri.”
  - Fapte 20:28″…Biserica Dimnului pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.”
  - Mat.16:18 “…pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea.”
  - Efes. 1:22,23″…Bisericii, care este trupul Lui.”
  In limba greaca, cuvantul pentru Biserica [ekklesiA) a insemnat o adunare a celor chemati de acasa si de la afacerile lor ca sa se ocupe cu chestiuni de interes public. Acest cuvant a fost adaptat pentru a numi nu numai Biserica Universala, ci si o Biserica Locala, organizata si independenta, a urmasilor lui Hristos dintr-o localitate, care se intruneau pentru inchinaciune.
  Biserica locala, dupa invatatura Noului Testament, este unitateavoluntara a unui grup credinciosi dintr-o localitate, nascuti din nou si botezati pe baza marturisirii personale a credintei lor in Domnul Isus Hristos, ca Mantuitorul lor. Ei se unesc impreuna cu scopul de a se inchina lui Dumnezeu, de a se zidi sufleteste, de a se pastra curata credinta si invatatura crestina – potrivit cu invatatura Noului Testament – si de a colabora la propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu.
  La inceput Biserica se intrunea in case particulare.
  - Mat. 18:20 “Acolo unde sunt 2 sau 3 adunati in numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.”
  - Rom.16:5 “Spuneti sanatate Bisericii care se aduna in casa lor.”
  - 1 Cor.16:19 “Aquila si Priscila impreuna cu Biserica din casa lor.”
  - Col.4:15 “Spuneti sanatate lui Nimfa si Bisericii din casa lor.”
  - Fapte 8:1 “Bisericii din Ierusalim…”
  - Gal.1:22 “Bisericilor lui Hristos care sunt in Iudeea.”
  - 1 Cor. 1:2 “Biserica lui Dumnezeu care este in Corint.”
  Conducerea directa a Bisericii o are Hristos prin Duhul Sfant. Nu recunoastem grade ierarhice. Cei ce primesc anumite insarcinari sunt slujitori ai Bisericii, nu stapani care sa porunceasca.
  - Col.1:18 “El [Hristos] este Capul trupului, al Bisericii.”
  - Efes.1:22,23 “L-a dat Capetenie…Bisericii, care este trupul Lui.”
  - 5:23 “Hristos este capul Bisericii.”
  - 1 Petru 5:3 “Pastoriti…nu ca si cum ati stapani.”
  Dreptul de membru al Bisericii nu se mosteneste, ci se primeste in mod individual prin nasterea din nou. Acceptarea in randurile membrilor unei Biserici locale se face in chip voluntar si personal in urma botezului, pe baza marturisirii credintei in Domnul Isus. Membrii, intre ei, se numesc frati si sunt egali in drepturi si indatoriri indiferent de rasa, nationalitate, clasa sociala sau pregatire educationala.
  - Mat.23:8 “Voi toti sunteti frati.”
  - Efes.5:30 “Noi suntem madulare ale trupului Lui.”
  - Fapte 2:41″…au primit propovaduirea, au fost botezati si…la numarul ucenicilor s- au adaos aproape trei mii de suflete.”
  Organizatia Bisericii locale e facuta pe principiul democratiei autonome. Programul dumnezeiesc are ca scop stabilirea Imparatiei lui Dumnezeu in inimile oamenilor, iar Bisericile sunt mijloacele alese de Dumnezeu pentru atingerea acestui
  scop. Bisericile au menirea de a proslavi pe Dumnezeu, de a raspandi Evanghelia si prin partasia frateasca de a da cresterea spirituala necesara fiecarui mambru in parte.
  - Mc.16:15 “Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia.”
  - Efes.4:11,12 “El a dat pe unii…pentru zidirea trupului lui Hristos.”
  - 1 Cor.14:4″…cine prooroceste zideste sufleteste Biserica.”
  - 1 Cor.14:5,12″…in vederea zidirii sufletesti a Bisericii.”
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
   Articole similare

  Leave a Reply

  >